Column Ron Schiltmans: Marco moet al moven

Niets dan lof voor de nieuwe voetbalzender Eredivisie Live, wat keurig op tijd beeld verschafte. Wél vind ik het vreemd om een wedstrijd eerst live te zien, maar dan ’s avonds in de samenvatting met een andere commentaarstem. Op de één of andere manier worden de beelden kwalitatief beter, met de stem van Ten Napel en vooral Snoeks eronder. Maar ook in de samenvatting was Ajax zaterdag niet om aan te gluren, zelfs al hadden ze daar speciaal legende Herman Kuiphof voor afgestoft. Leuker konden ze het niet maken. Studio Sport was verder weer ouderwets vertrouwd, hoewel ik de indruk had dat de gehaaste Tom Egberts wel een plaspauze kon gebruiken.

Of zou hij ook nerveus worden van die schermen achter hem? Die steeds wisselende beelden, waar je koppijn van krijgt als je er op gaat letten. Het mag dan modern wezen, maar op die manier zit heel voetbalminnend Nederland om half acht al met lasogen. Misschien dat er nog eens kritisch naar gekeken zou kunnen worden? En Youri, je imitatie van Jan van Halst is absoluut mislukt. Het gebeurde zondag al bijna, maar laat die voetbalcomputer de volgende keer maar keurig op de grond stuiteren. Die heb jij niet nodig.

Tranende ogen ook van Luis in de pels Suarez, die het zich persoonlijk aan had mogen trekken als Klaas Jan Huntelaar alsnog was vertrokken. Maar dat gebeurde voor hem en vooral voor ons gelukkig niet. Het laatste uur van de eerste septemberdag bracht ik in een stil en donker huis eenzaam door op vi.nl. Mijn F5-toets heeft er nóg hoofdpijn van. Als het dan tóch zou gebeuren…

Lees verder op: RonSchiltmans.nl

Related posts