Vito Wormgoor tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft ex-Ajacied Vito Wormgoor vastgelegd. De 19-jarige verdediger (in november wordt hij twintig) tekent een contract voor twee jaar met een optie voor de club voor nog twee jaar.

Wormgoor werd bij Ajax op staande voet ontslagen omdat hij geld had weggenomen van ploeggenoot Manucharyan. Volgens Wormgoor ging het om geld dat hij nog tegoed had van de Armeniër die dat weigerde terug te betalen. Ajax had daar geen boodschap aan en ontsloeg de speler p staande voet.

FC Utrecht formuleert het incident op de eigen officiële website als volgt: Vanwege een conflict met een collega-speler ontbonden Wormgoor en diens werkgever Ajax vorige week het lopende contract.

Technisch directeur Piet Buter van Utrecht zegt blij te zijn met Wormgoor: “Een ‘fysiek sterke en ook kopsterke verdediger, die op meerdere plaatsen in de verdediging inzetbaar is. FC Utrecht was al eerder in Vito geïnteresseerd, maar hij koos destijds voor Ajax”, aldus Buter. “Met de komst van Wormgoor is de selectie nu echt compleet”, aldus de technisch directeur. “We beschikken met 24 spelers over een ruime selectie. Wat ons betreft kan het seizoen nu écht beginnen.”

Zie ook eerdere berichten:
> FC Utrecht serieus geïnteresseerd in Wormgoor
> ‘Naast Feyenoord ook PSV genoemd voor Wormgoor maar FC Groningen meest concreet’
> ‘Feyenoord een van de clubs die Wormgoor wil contracteren’
> ‘Wormgoor heeft Eredivisieclubs voor het uitzoeken’
> Eigenhandig innen kaartschuld de werkelijke reden van ontslag Wormgoor bij Ajax
> Wormgoor stal ‘eigen’ 150 euro terug
> Vito Wormgoor en Ajax per direct uit elkaar

Related posts