Rumoerig slot transferperiode: Slijngard, Ogararu en Luque verhuurd, Huntelaar en Leonardo blijven

Op de laatste slotdag van de transferperiode was het flink rumoerig rondom Ajax. In de ochtend werd de verhuur van George Ogararu naar Steau Boekarest afgerond. Aan het eind van de middag meldde Malaga zich opnieuw voor Luque en werd een akkoord bereikt over verhuur van de aanvaller voor een seizoen. Vlak daarna kwam Ajax ook rond met Sparta over verhuur van Donovan Slijngard. Alle ogen waren verder natuurlijk gericht op Huntelaar.

In de loop van de dag meldden gisteren twee clubs uit de subtop van Europa zich voor Huntelaar in de Amsterdam Arena. Ze gaven aan bereid te zijn ver te gaan. Één van hen bood telefonisch een bedrag dat de 27 miljoen euro van Real Madrid voor Wesley Sneijder ruimschoots overschreed. Twee belrondes verder bood de club zelfs bijna 40 miljoen. En er gaat ook een gerucht rond dat er zelfs 65 miljoen is geboden.

Zowel de Ajax-directie als de zaakwaarnemer van de spits bevestigen de late poging om de Oranje-international voor een recordbedrag uit de Eredivisie weg te halen. Op namen en exacte bedragen willen de partijen niet ingaan. Zeker is wel dat het niet ging om clubs uit de top-4 van Spanje en Engeland.

Leonardo
De laatste transacties werden besrpoken op het gala Voetballer van het Jaar, dat gisteravond plaats vond. NEC leek Leonardo nog binnen te halen. De transfer werd op het Gala in de foyer uitonderhandeld. Hoewel Ajax en NEC een deal hadden, ketste de overgang af op de persoonlijke eisen van Leonardo.

En zo komt er een einde aan een onzekere periode en kunnen we ons volledig gaan richten op het echte werk!

Related posts