Ook Jong-Ajax wint niet van Willem II

Jong Ajax heeft zijn tweede duel in de Eredivisie voor Beloften gelijkgespeeld. De uitwedstrijd tegen Jong Willem II eindigde in 1-1. Donovan Slijngard verzorgde twintig minuten voor tijd de gelijkmaker.

De Tilburgers kwamen halverwege de eerste helft een tikkeltje gelukkig aan hun voorsprong. Jong Ajax-keeper Kenneth Vermeer verwerkte een terugspeelbal slecht, waarna Ronnie Reniers de bal simpel oppikte en deze ijskoud in de hoek plaatste. Het was een zeldzame fout van Vermeer, die verder een prima wedstrijd keepte. De keeper hield zijn ploeg na de 1-0 zelfs meerdere keren uitstekend op de been. Vermeer voorkwam enkele zeker lijkende tegentreffers.

Omdat veel Jong Ajacieden een matig niveau haalden, was het Amsterdamse spel weinig sprankelend te noemen. In de spannende slotfase richtten Ajax zich toch op. Het leverde de gasten de gelijkmaker op. Donovan Slijngard tekende uit een rebound voor de 1-1.

Nadat Vermeer zich ook in de slotfase weer enkele keren wist te onderscheiden, leek Jong Ajax in de slotfase zelfs de volle winst te pakken. Rechtsbuiten Javier Martina bediende invaller Renaldo Jongebloet op maat. Ook Jongebloet bleef ijskoud, maar zijn trefer werd afgevlagd vanwege buitenspel.

Volgende week spelen de Beloften hun tweede bekerwedstrijd van dit seizoen. De ploeg van de trainers Adrie Koster en Aron Winter wacht dan een uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Opstelling Jong Ajax:
Vermeer; Will, Alderweireld, Anita, Slijngard; Claasen (70. Kappelhof), Schell (67. Jongebloet), Blind; Martina, Bodul en Lazic (46. Lewis).

Related posts