Grote bedragen geboden op Huntelaar

Op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt heeft Ajax nog twee topbiedingen op Klaas Jan Huntelaar afgeslagen. In de loop van de dag meldden gisteren twee clubs uit de subtop van Europa zich in de Amsterdam Arena.

Ze gaven aan bereid te zijn ver te gaan. Één van hen bood telefonisch een bedrag dat de 27 miljoen euro van Real Madrid voor Wesley Sneijder ruimschoots overschreed. Twee belrondes verder bood de club zelfs bijna 40 miljoen. En er gaat ook een gerucht rond dat er zelfs 65 miljoen is geboden.

Zowel de Ajax-directie als de zaakwaarnemer van de spits bevestigen de late poging om de Oranje-international voor een recordbedrag uit de Eredivisie weg te halen. Op namen en exacte bedragen willen de partijen niet ingaan. Zeker is wel dat het niet ging om clubs uit de top-4 van Spanje en Engeland. Dus geen Real Madrid of Manchester United, die eerder deze zomer met Huntelaar in verband werden gebracht.

‘Ik heb de clubs nog doorverwezen naar Ajax, in het besef dat het redelijkerwijs te laat was om hier nog iets mee te kunnen’, bevestigt Huntelaars begeleider Arnold Oosterveer. ‘Ajax is daar duidelijk over geweest. Het is wel ongelooflijk dat je hier op de valreep nog mee wordt geconfronteerd.’

Ajax’ technisch manager Danny Blind deelt zijn ongeloof. ‘Wij stonden ook versteld. Een last-minute transfer van Huntelaar is voor ons onbespreekbaar gebleven. Dat hadden we afgelopen donderdag na een laatste interne beraad al definitief bepaald en die twee clubs hebben dat te horen gekregen. Zelfs aan een recordbedrag op zo’n laatste dag heb je als club niets, want je kunt zelf geen vervanger meer halen. Overigens ging het dus om telefonisch gemelde interesse. Je had moeten afwachten of een bod ook op papier was waargemaakt.’

Hoe dan ook heeft Ajax een scenario zoals met Zlatan Ibrahimovic definitief afgewend. Die ging in 2004 in de laatste uren van de zomerse transferperiode nog naar Juventus voor 16 miljoen euro, zonder dat Ajax een gelijkwaardige aanvalsleider terug kon kopen. Een poging om Arouna Koné te halen mislukte destijds omdat de Ivoriaan van Roda JC niet door de medische keuring kwam.

Voor Huntelaar kon Ajax deze zomer vragen wat het wilde, de spits heeft geen gelimiteerde transfersom in zijn contract staan. In principe blijft hij nu; de transfermarkt is in januari weer één maand open.

Related posts