Groenendijk: ‘Wij moesten verkopen bij Ajax, Van Basten niet’

Waar Henk ten Cate een jaar geleden slechts Luis Suárez begroette als miljoenenaankoop daar leek het winkelbudget van de nieuwe Ajax-coach Marco van Basten deze zomer bodemloos. Alfons Groenendijk, de afgelopen twee jaar assistent-trainer in de Arena, haalt er zijn schouders over op. “Van Basten heeft bij zijn aantreden bedongen dat hij mocht investeren. Heeft hij goed gedaan. Een goede zaak dat Ajax er weer voor kiest om het geld op het veld te hebben. Ons was te verstaan gegeven dat we ons eigen budget moesten creëren. We moesten creatief zijn, veel transfervrije spelers halen. We kwamen in de problemen door de late verkoop van Wesley Sneijder. Dat geld werd niet geherinvesteerd maar geparkeerd. Nu zegt Van Basten gewoon: Huntelaar blijft”, aldus Groenendijk tegenover Sportweek.

Groenendijk ontving complimenten dat hij en collega Henny Spijkerman ondanks al het rumoer rustig wisten te blijven. Toch moest hij vertrekken. “Toen Van Basten werd aangesteld was duidelijk dat hij zijn eigen assistenten zou meenemen. Ik had nog de hoop als scout of jeugdtrainer te kunnen aanblijven. Maar mijn contract liep af, dus ze konden makkelijk van me af. Zo is de voetballerij. Moet je niet over zeuren. Ik baalde er alleen van dat ik dat pas zo laat te horen kreeg. Uiteindelijk heeft het niet slecht uitgepakt. Assistent bij Willem II is toch een beter vervolg van mijn trainerscarrière dan weer jeugdtrainer worden. We hebben een leuke jong groeppie met een leeuwenhart. Door een goede organisatie neer te zetten, hopen we dit seizoen weg te blijven van de degradatieplaatsen.”

Met de zege op Ajax maakten de Tricolores een droomstart. “Dit was het perfecte moment om tegen Ajax te spelen,” wist Groenendijk. “Ze hebben een nieuwe trainersstaf en nieuwe spelers en moeten nog ingespeeld raken. Hopelijk lukt dat op tijd, want ik draag alle spelers een warm hart toe.”

Bron: Sportweek

Related posts