‘Enoh gelijk toegevoegd aan A-selectie’

Zoals eerder bekend werd heeft Ajax stagiair Eyong Enoh voor twee seizoenen vastgelegd (zie eerdere bericht). De 22-jarige Kameroener stond onder contract bij Ajax Cape Town. Volgens Het Parool zal de middenvelder binnen twee weken al deel uitmaken van de A-selectie.

Enoh trainde na de verloren oefenwedstrijd tegen Real Murcia een paar dagen mee met de selectie van Marco van Basten. Tijdens de oefenpartijen op de training liet hij een goede indruk achter. De bedrijfsjuristen van Ajax hebben inmiddels een werkvergunning voor hem aangevraagd. Die procedure zal naar verwachting twee weken in beslag nemen.

”Enoh is een defensieve middenvelder,” zegt technisch manager Danny Blind. ”Hij is rechtsbenig, een kleine 1.80 meter lang en fysiek sterk. Hij wordt een volwaardig lid van de selectie. Hij zal met Evander Sno en Rasmus Lindgren gaan strijden om een plek. Enoh kan goed spelen kort voor zijn verdediging.”

De inmiddels gestopte doelman Hans Vonk speelde bij Ajax Cape Town met Enoh samen. ”Een type Tomás Galásek,” zegt Vonk. ”Alleen was Galásek ouder en beter. Enoh stak qua mentaliteit erg uit boven de groep. Verdedigend is hij sterk en in offensieve zin kan hij nog bijleren.”

Ajax kan de Kameroenese jeugdinternational zonder transferkosten overnemen van Ajax Cape Town. Vorig jaar speelde hij 31 wedstrijden voor de Zuid-Afrikaanse zusterclub van Ajax. In het contract van Enoh is een eenzijdige optie voor de club opgenomen om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen.

Bron: Het Parool

Related posts