Ajax contracteert Eyong Enoh

Ajax heeft Eyong Enoh gecontracteerd. De 22-jarige Kameroener is afkomstig van het Zuid Afrikaanse filiaal Ajax Capetown. De middenvelder heeft een contract van twee jaar getekend met een optie voor nog eens twee jaar.

De afgelopen weken werkte Enoh een proefperiode af in Amsterdam, om zijn kunsten te laten zien in de selectie van Marco van Basten. De verwachting is dat Enoh zal beginnen bij de beloftes. Het afgelopen seizoen speelde Enoh 31 wedstrijden voor Ajax Capetown en voetbalde hij eerder op Cyprus.

Na Steven Pienaar, Stanton Lewis en Daylon Claasen is Enoh de vierde speler die de stap naar Nederland mag maken. Van zijn voorgangers wist enkel Pienaar door te breken in de hoofdmacht. De spelmaker speelde vijf jaar in het eerste bij Ajax en belandde via Borussia Dortmund bij Everton, waar hij nu nog steeds speelt.

Related posts