Aanklager zet ‘blinde’ Vink op zijn plaats: Rode kaart Evander Sno geseponeerd

En weer rood kruisje achter de naam van Pieter Vink. Doordeweeks had hij nog een Portugese club eigenhandig uit het Champions League-toernooi gegooid. Zaterdag dacht hij dat Evander Sno met opzet zijn elleboog in het gezicht van een Tilburgse speler plante. Dus niet, volgens de aanklager Betaald Voetbal van de KNVB. De kaart wordt gewoon geseponeerd, en terecht natuurlijk al doet de bond er natuurlijk niets meer aan dat Ajax de slotfase door de blunder van Vink met tien man niets meer kon forceren!

Vink liet zaterdag nog wel meer steken vallen. Zo vroegen twee situaties om een strafschop. De vaandeldrager van Neerlands arbitragekorps was bij deze situatie echter niet zo resoluut. Tijd om net als Robbie Witschge een cliché uit de kast te trekken. BLINDE VINK! Alleen wij bieden onze excuses niet aan.

Overigens is feyenoord-speler Jonathan de Guzman door de aanklager wel in staat van beschuldiging gesteld vanwege het geven van een, in dit geval zeer duidelijke, elleboogstoot in het verloren duel met Heracles Almelo. De Guzman kreeg een straf opgelegd van vier duels. Hij mist daarmee onder andere hij duel tegen Ajax, op 21 september.

Related posts