Van Basten na nederlaag in Tilburg: ‘Nog veel werk aan winkel’

Trainer Marco van Basten van Ajax trok zaterdagavond na de nederlaag van zijn ploeg bij Willem II (2-1) een heldere conclusie. “Er is nog heel veel werk aan de winkel”, stelde hij. Van Basten constateerde dat hij zijn selectie vanwege de Olympische Spelen pas een week compleet heeft. “Dat zag je, het ontbrak nog aan automatismen”, analyseerde hij. “We hebben tijd nodig. Ik hoop heel weinig tijd, want we moeten nu alweer een achterstand van drie punten goedmaken. Helaas moet ik de meeste spelers de komende anderhalve week ook afstaan aan de verschillende nationale ploegen. Daarna is Roda JC alweer de tegenstander. Laten we ons maar op die wedstrijd focussen.”

Scheidsrechter Pieter Vink trakteerde Evander Sno op een volkomen onterechte rode kaart na een kopduel met Akgün. “Volgens mij wilden ze allebei koppen en raakte Sno hem per ongeluk met zijn hand”, stelde Van Basten. “Maar het was niet goed wat Ajax hier liet zien. Ik ben ook heel teleurgesteld.”

Related posts