Jansma: ‘Ik ga niet solliciteren bij Ajax’

Hoewel Kees Jansma, perschef van Oranje, gevleid is door de voordracht van Marco van Basten om hem algemeen directeur van Ajax te maken, weigert hij te solliciteren op de baan. ‘Nee, ik zal niet solliciteren. Of ik daarom niet ga? Het speelt helemaal niet omdat ik met niemand van Ajax contact heb gehad en ook niet met Van Basten zelf. Daarbij heb ik het prima naar mijn zin bij de KNVB en Sport 1’, aldus Jansma vandaag in De Telegraaf.

Natuurlijk wist Jansma van Van Bastens voorkeur, maar men stond bij Ajax niet unaniem achter een directeurschap van Jansma in de ArenA. Hetzelfde gold voor onder meer Keje Molenaar terwijl commercieel directeur Jean Paul Decossaux van de KNVB zelf niet naar Ajax wilde.

Inmiddels is de club een sollicitatieprocedure opgestart en zou voorzitter Uri Coronel het toejuichen als mensen als Molenaar en Jansma zouden solliciteren, maar beiden laten weten daar niets voor te voelen.

Related posts