AJAX LOOT BORAC BANJA LUKA IN UEFA CUP

De loting van de 1e ronde van de UEFA Cup heeft Ajax gekoppeld aan het Servische FC Borac Banja Luka. Het team is een van de oudste teams uit het voormalige Joegoslavië. De club werd op in 1926 opgericht als Radnièki Sportski Klub Borac. In 1945 werd de huidige naam aangenomen. In de eigen competitie is de club nooit een hoogvlieger geweest. Tot dusverre speelde Borac ook slechts driemaal Europees. Voor het laatst in 1992.

De stad Banja Luka, op 1500 kilometer van Amsterdam, is de tweede stad van Bosnië Herzegovina en tevens ook de hoofdstad van de Servische republiek. De rood-blauwe spelen in het City Stadium of Banja Luka dat een capaciteit heeft van 12000 plaatsen. Slechts 3600 hiervan zijn zitplaatsen, iets wat verplicht is voor wedstrijden die onder de vlag van de UEFA gespeeld worden.

Eerst thuis
Ajax begint op 18 september met een thuiswedstrijd. Borac plaatste zich voor de eerste ronde van de UEFA Cup doordat de ploeg Lokomotive Sofia en FC Dacia Chiºinãu uitschakelde. De uitwedstrijd wordt gespeeld op 2 oktober.

Related posts