Valencia dreigt Villa aan Real te verliezen en wil het gat vullen met Huntelaar

Valencia heeft geen officieel bod ontvangen voor David Villa. De afgelopen dagen deden de geruchten de ronde dat Real Madrid opnieuw belangstelling had getoond voor de spits, maar vice-preses Fernando Gómez ontkent de berichtgeving. Wel geeft het bestuurslid toe dat er uit voorzorg bij andere clubs is geïnformeerd naar kandidaten die het vertrek van de topschutter van los Che zouden moeten opvangen

“Er ligt geen aanbieding voor Villa en als die er al komt dan hopen we dat deze niet al te lang uitblijft. Dit in verband met het sluiten van de transfermarkt”, zo citeerden diverse Spaanse media Gómez dinsdagavond . “Al hopen we natuurlijk dat geen enkele club zich meldt. De kans is bijzonder klein dat David bij Valencia vertrekt.”

“Een bod van 50 miljoen euro zou bijzonder aantrekkelijk zijn”, gaf de sportbestuurder toe. Volgens diverse Spaanse media zou Real Madrid ongeveer 45 miljoen euro voor de topscorer van het recente EK in Oostenrijk en Zwitserland overhebben. “Desondanks kan ik niet garanderen dat we dan alsnog overstag zouden gaan. En zeker niet als Real Madrid enkele spelers in de transfer zou willen betrekken.”

Gómez gaf toe dat de directies afgelopen zondag na afloop van de Spaanse Super Cup over Villa hebben gesproken. “Maar dat was meer om Real op de hoogte te brengen van de huidige situatie. Als Real daadwerkelijk Villa wil hebben, dan moet de club zich bij ons melden. Daarna beslissen wij of Villa mag vertrekken of niet.”

Mocht Villa uit het Mestalla vertrekken dan is Klaas-Jan Huntelaar een optie, zo besloot Gómez zonder blikken of blozen. “We hebben bij Ajax naar Huntelaar geïnformeerd en we hebben inmiddels alle informatie binnen. Let wel, we hebben een kandidatenlijst van ongeveer acht tot tien spelers. Dit is normaal binnen de voetballerij.”

Related posts