Kenneth Perez verliest, zoals verwacht, arbitragezaak

De arbitragecommissie van de KNVB heeft Kenneth Perez in het ongelijk gesteld in zijn vordering om mee te trainen met de A-selectie. De arbitragezaak diende maandagavond op het KNVB-sportcentrum in Zeist. De uitspraak betekent dat de Deense middenvelder mee blijft trainen met Jong Ajax. Een woordvoerder van de arbitragecommissie lichtte de uitspraak na afloop kort mondeling toe.

Het contract geeft de club het recht om de speler mee te laten trainen en spelen met Jong Ajax. Binnen een week volgt nog een schriftelijk vonnis. ,,We zijn tevreden met de uitspraak, maar we voelen ons geen winnaar”, stelde Ajax’ algemeen directeur ad interim Henri van der Aat kort na de uitspraak. ,,We weten dat we de zaak netjes en correct hebben behandeld. We hebben als directie vanzelfsprekend onze technische staf gesteund bij het nemen van beslissingen. Hoe moeilijk of vervelend dat voor de spelers in kwestie ook is.”

,,We hadden er in eerste instantie niet op gerekend dat er gelijk uitspraak zou worden gedaan. Ook al waren wij erg zeker van onze zaak. Het feit dat er wel gelijk uitspraak is gedaan, zegt veel.”

Perez: “Dit doet pijn”
Kenneth Perez reageerde uiteraard teleurgesteld. “Dit doet pijn, moreel vond ik mezelf in het recht staan, maar de juridische kant heeft de doorslag gegeven”, zegt hij tegen Sportweek. “Ik had er geen rekening mee gehouden. Ze zijn tot de grens gegaan van goed werkgeverschap, en ik vind dat ze er overheen zijn gegaan.”

“Als een man moet ik dat accepteren. Ik voel me te veel voetballer. Maar hieruit blijkt dat een werkgever alles kan doen met een voetballer, ongeacht de staat van dienst. Ik ben geen werkweigeraar, dus ik zal me gewoon bij het tweede elftal melden.”

“Maar misschien kan er nog een oplossing komen voor 31 augustus, want ik zie mezelf niet het hele seizoen trainen bij het tweede. Het zal sowieso moeilijk worden. Ik word vrijdag 34 jaar, wie zit er nog op een speler van die leeftijd te wachten”, vraagt de Deen zich hardop af. “Ik heb van een heleboel mensen binnen en buiten Ajax veel steun gehad, helaas heeft het niet mogen baten.”

zie ook eerdere berichten:
12 augustus 2008: ‘Perez gaat het moeilijk krijgen vanavond in rechtzaak tegen Ajax’
12 augustus 2008: Van Gaal: ‘Met terugzetten Perez gaat Ajax een stap te ver’
12 augustus 2008: Arbitragezaak Perez op 25 Augustus
12 augustus 2008: Zaakwaarnemer: ‘Misschien stopt Kenneth Perez’
08 augustus 2008: Perez stapt naar arbitragecommissie om plek in A-selectie af te dwingen
08 augustus 2008: Perez trainde gisteren met Jong Ajax
07 augustus 2008: Van Basten heeft alles behalve spijt
07 augustus 2008: Van Basten begrijpt de teleurstelling van Perez
06 augustus 2008: ‘Situatie voor Kenneth Perez is onacceptabel en onduidelijk’
06 augustus 2008: Kenneth Perez wil bedenktijd
05 augustus 2008: Van Basten wil spelers geen pijn doen
05 augustus 2008: Perez onthutst door beslissing Van Basten
04 augustus 2008: Luque, Perez, Colin en Delorge niet meer in de plannen van Van Basten met Ajax 1
22 juli 2008: Perez vreest concurrentie: ‘Rugnummer 21 weinig hoopgevend’

Related posts