Hans Nijland: ‘Ajax deed bod van twee miljoen op Stefan’

Hans Nijland, de vader van de net naar PSV overgestapte Stefan Nijland, doet maandag in het AD een boekje open over de interesse die clubs hebben getoond in zijn zoon. Nijland, die tevens algemeen directeur is van FC Groningen, wimpelde onder meer Ajax af. Enkele weken geleden nam PSV in de persoon van technisch directeur Jan Reker contact op met Nijland en zijn zoon. ‘Reker is bij mij thuis op bezoek geweest’, vertelt de trotse vader op de officiële website van FC Groningen. ‘Maar PSV was niet de enige club die interesse had. Ook Ajax, Feyenoord en AZ hebben geïnformeerd. Net als clubs uit Duitsland, Italië en Spanje. Ajax noemde zelfs een bedrag: twee miljoen. Dat vonden wij niet genoeg.’

De twintigjarige spits is geen onbekende van de streek waar hij naartoe verhuist. Als jongeling begon hij daar zijn voetballoopbaan bij de amateurs van Nuenen. ‘Hij kent de streek. Dat heeft meegespeeld in zijn keuze. Plus het goede gesprek dat hij met trainer Huub Stevens heeft gehad.’

Related posts