‘Perez gaat het moeilijk krijgen vanavond in rechtzaak tegen Ajax’

Vanavond dient de rechtszaak van Kenneth Perez tegen Ajax om zijn plaats in de A-selectie terug te krijgen. Volgens advocaat Harro Knijff, die in het verleden een dergelijke rechtszaak onder zijn hoede had, staat de aanvallende middenvelder ‘een ongelooflijk moeilijke zaak’ te wachten. Knijff zorgde er in oktober 1995 voor dat de eveneens naar het tweede teruggezette Rob Witschge en Regi Blinker bij Feyenoord weer mochten meetrainen met de hoofdmacht, maar ziet nu weinig overeenkomsten. “De zaak is onvergelijkbaar”, vertelt de raadsman in de maandageditie van De Telegraaf. “Perez staat zwak. Op basis van de feiten die ik ken, wordt het voor hem een ongelooflijk moeilijke zaak.”

Volgens Knijff is er sindsdien nogal wat veranderd. “Witschge en Blinker hadden letterlijk in hun contract staan dat zij deel uitmaakten van de A-selectie. De arbitragecommissie stelde terecht dat het ‘recht op arbeid’ met zich meebracht dat zij dan ook met het A-elftal mochten trainen. Door die uitspraak hebben veel clubs hun contracten aangepast en naar ik heb begrepen, staat bij Ajax standaard in alle verbintenissen dat spelers ook kunnen worden teruggezet naar Jong Ajax. Als Perez het daar niet mee eens was, had hij die passage moeten laten verwijderen voordat hij tekende.”

Perez zal volgens Knijff dus geen beroep kunnen doen op het recht op arbeid. ,,In dit geval gaat het om ‘goed werkgeverschap’. De vraag is of Ajax in alle redelijkheid gebruik mag maken van die contractuele regel.” Knijff is geneigd met ‘ja’ te antwoorden. “Zeker als de coach – in dit geval Marco van Basten – redelijke argumenten heeft om Perez terug te zetten. De trainer zegt waarschijnlijk dat de speler niet goed genoeg is. De commissie zal vervolgens niet bepalen of dat echt zo is.”

Bron: Voetbalzone

zie ook eerdere berichten:
12 augustus 2008: Van Gaal: ‘Met terugzetten Perez gaat Ajax een stap te ver’
12 augustus 2008: Arbitragezaak Perez op 25 Augustus
12 augustus 2008: Zaakwaarnemer: ‘Misschien stopt Kenneth Perez’
08 augustus 2008: Perez stapt naar arbitragecommissie om plek in A-selectie af te dwingen
08 augustus 2008: Perez trainde gisteren met Jong Ajax
07 augustus 2008: Van Basten heeft alles behalve spijt
07 augustus 2008: Van Basten begrijpt de teleurstelling van Perez
06 augustus 2008: ‘Situatie voor Kenneth Perez is onacceptabel en onduidelijk’
06 augustus 2008: Kenneth Perez wil bedenktijd
05 augustus 2008: Van Basten wil spelers geen pijn doen
05 augustus 2008: Perez onthutst door beslissing Van Basten
04 augustus 2008: Luque, Perez, Colin en Delorge niet meer in de plannen van Van Basten met Ajax 1
22 juli 2008: Perez vreest concurrentie: ‘Rugnummer 21 weinig hoopgevend’

Related posts