Willem II komt afspraken niet na en komt met niet relevant steward-verhaal

Gezien de zoveelste belachelijk genomen beslissing vanuit de gemeente Tilburg om de Ajax supporters een verplichte buscombi op te leggen, geven wij hier een uiteenzetting van de manier waarop deze beslissing vanuit Tilburg tot stand is gekomen.

Tijdens de voorbesprekingen van vorig jaar m.b.t. de wedstrijd Willem2 – Ajax werd er medegedeeld dat er een beperking werd ingesteld van de reisgelegenheid voor Ajax supporters, dit i.v.m. de opstootjes die er waren geweest na de wedstrijd een seizoen eerder na het mislopen van de landstitel. Hier lag een geheel andere lading op de wedstrijd dan een gemiddelde wedstrijd tussen beide clubs en was er een gespannen situatie. Er werd door de autoriteiten van Tilburg te kennen gegeven dat er een combi van kracht was met als duidelijke aanvulling dat als de aankomende wedstrijd rustig zou verlopen en de Ajax supporters zich zouden gedragen zij de vervoerswijze het volgende jaar zouden versoepelen.

Mede door een goede samenwerking tussen Ajax, de SVA en de AFCA Supporters Club is tijdens het vervoer en tijdens en na de wedstrijd bij de Ajax supporters niets negatiefs gebeurt.
Wij verwachtte dus niets anders dan een schrijven vanuit Tilburg, waarin zou worden gemeld dat er vanwege de positieve ontwikkelingen van vorig seizoen weer een versoepeling van de reisgelegenheid zou zijn.

Maar de gemeente Tilburg houdt zijn reputatie hoog en stuurt doodleuk een brief richting Ajax met de “vriendelijke” mededeling dat er op basis van het gebeuren van 2 jaar geleden en de ontwikkelingen in Zwolle, voorafgaand aan de afscheidswedstrijd van Jaap Stam, weer een buscombi werd opgelegd. Ook werd er als reden aangevoerd dat tijdens de wedstrijd van vorig jaar een steward van Willem2 zou zijn geslagen door een supporter van Ajax notabene in een Willem2 vak.

Dit zijn natuurlijk kul redenen om aan te voeren gezien er duidelijk aangegeven was dat er gekeken zou worden naar de wedstrijd van vorig seizoen en niet naar die van 2 jaar geleden.
Verder is het betrekken van een wedstrijd in Zwolle onzes inziens appels met peren vergelijken omdat dit geheel niets met elkaar te maken heeft. Verder vinden wij het vreemd dat wij worden afgerekend op het feit dat een “Ajax supporter” zoals zij zeggen in een vak van Willem2 een steward zou hebben geslagen. Is het niet zo dat de Ajax supporters als straf per verplichtte buscombi moesten afreizen en je als Ajax supporter alleen een kaartje kunt kopen voor die bussen en daarbij alleen het uitvak kunnen betreden. Hoe is het dan mogelijk dat wij afgerekend worden voor het feit dat via Willem 2 kaarten aan Ajax fans zijn verstrekt.
Het kan toch niet zo zijn dat wij moeten bloeden voor de fouten en/of tekortkomingen in het toegangsysteem van Willem2. Gezien er absoluut geen wanordelijkheden zijn geweest bij het vervoer en rond de wedstrijd bij het uitvak kunnen en mogen wij hier niet onder lijden.

Zowel Ajax, de SVA en de AFCA Supporters Club hebben dit ook tijdens het vooroverleg duidelijk gemeld maar gezien de afvaardiging die er namens Willem2 en de gemeente Tilburg zat, (de helft was niet aanwezig) weten we weer hoe serieus er met de belangen van Ajax supporters wordt omgegaan. De buscombi werd niet terug gedraaid ondanks al onze argumenten. Wij vragen ons serieus af wat voor toekomst uitsupporters van andere clubs hebben in Tilburg met zo”n incapabel gemeentebestuur.

De gemeente Tilburg wekt door deze houding de suggestie dat er haat en nijd is tussen Supporters van Willem2 en Ajax maar vergeet dat fans van Willem2 al sinds jaar en dag vrij rond de Arena kunnen lopen tussen de Ajax supporters door, dus als wij iets missen!!!!!!!
Wij laten het hier niet bij zitten, dus wordt vervolgd……….

Bron: AFCA Supportersclub

Related posts