Met Sno is de selectie voor komend seizoen compleet

Evander Sno is de laatste speler die deze zomer naar Ajax trekt. Marco van Basten ziet in de jeugdinternational een speler die ook achterin uit de voeten kan en stelt dat zijn selectie rond is. De komst van Twente-verdediger Rob Wielaert is zodoende definitief van de baan, zo verzekerde Van Basten op het traditionele perspraatje. Ajax was wekenlang op zoek naar defensieve versterkingen en kwam uit bij Wielaert. FC Twente wilde echter niet meewerken aan een transfer, waarna Ajax verraste met het aantrekken van Sno. De verdedigende middenvelder kwam over van Celtic en zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract.

“Met Sno hebben wij een goede keuze gemaakt”, zegt Van Basten op de officiële website van Ajax. “Hij is hier bekend, is een Nederlander en kan op meerdere posities op het middenveld en in de achterhoede spelen. Hij is een speler die ons fysiek en verdedigend sterker maakt. De selectie hebben we rond, al moet je afwachten of het genoeg is. Maar gezien wat er op dit moment mogelijk is, zijn we klaar.”

Een week voor aanvang van de competitie stelt Van Basten dat hij de sterktes en zwaktes van de selectie heeft leren kennen. Na de voorbereiding heeft hij een beter beeld gekregen van zijn spelers, onder wie Dario Cvitanich. “Ik heb Dario ook op tien laten spelen, afwisselend met Klaas-Jan Huntelaar. Maar wij zijn nu wel van mening dat hij een aanvaller is en geen middenvelder”, aldus Van Basten.

Related posts