Maar liefst zeven Ajacieden in voorselectie Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan maakte de namen vrijdag bekend van de voorselectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Noorwegen en Zwitserland. De duels staan in het licht van de het EK -21, dat in 2009 in Zweden plaatsvindt. De voorselectie telt 35 man waaronder maar liefst zeven Ajacieden: Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Ismaïl Aissati, Vurnon Anita, Urby Emanuelson, Siem de Jong en Jeffrey Sarpong.

De totale voorlopige selectie van Jong Oranje:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax).

Verdediging: Jeffrey Altheer (Excelsior), Lorenzo Davids (NEC), Henrico Drost, Daryl Janmaat, Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Jeroen Drost (Vitesse), Niels Fleuren (VVV-Venlo), Tom Hiariej (FC Groningen), Dirk Marcellis, Erik Pieters, Rens van Eijden (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion).

Middenveld: Ismaïl Aissati, Vurnon Anita, Urby Emanuelson, Siem de Jong, Jeffrey Sarpong (Ajax), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins, Jonathan de Guzman (Feyenoord), Dominique Kivuvu (NEC), Kees Luijckx (AZ), Stefan Nijland (FC Groningen), Ruud Vormer (Roda JC).

Aanval: Nordin Amrabat (PSV), Istvan Bakx (KV Kortrijk), Roy Beerens (SC Heerenveen), Eljero Elia (FC Twente), Marvin Emnes (Middlesbrough), Leroy George (FC Utrecht), Rydell Poepon (Sparta Rotterdam).

Related posts