EVANDER SNO VOOR DRIE JAAR NAAR AJAX

Ajax en Celtic FC hebben overeenstemming bereikt over de onmiddellijke overgang van Evander Sno naar Ajax. Sno tekent een contract dat hem tot 1 juli 2011 aan de club verbindt.

“Ik heb in de jeugd altijd voor Ajax gevoetbald. Het is mooi dat ik nu terug ben”, zegt Sno op de website van Ajax. “Ik verwacht drie mooie jaren hier met goed voetbal. Ik ken een groot gedeelte van het elftal nog, onder andere Urby Emanuelson en Kenneth Vermeer. Ik ga voor een plaats op het middenveld, voor de verdediging dan wel met de punt naar voren.”

Sno doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok op zijn achttiende naar rivaal Feyenoord. Die club liet hem in het seizoen 2005-2006 ervaring opdoen bij NAC, maar voordat Sno in Rotterdam kon debuteren, werd hij weggekaapt door Celtic. In Schotland speelde de geboren Dordtenaar in twee seizoenen dertig competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde.


De inkt van zijn handtekening onder het contract is nog niet droog als Sno zijn eerste training bij Ajax afwerkt

Marco van Basten is een fan van Sno, want als bondscoach haalde hij hem in november 2006 bij de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Engeland. De middenvelder kwam toen niet in actie.

Het afgelopen seizoen was Sno een vaste waarde in het Jong Oranje van Foppe de Haan. Hij maakte ook deel uit van het olympisch elftal, dat in de kwartfinale van de Olympische Spelen werd uitgeschakeld door Argentinië. Sno was tijdens dat toernooi twee duels geschorst, omdat hij in de eerste wedstrijd tegen Nigeria rood kreeg.

Related posts