Stekelenburg: ‘Ik wil vaste keeper van Oranje worden’

Maarten Stekelenburg wil onder bondscoach Bert van Marwijk uitgroeien tot dé eerste keeper van Oranje. De Ajacied ilijkt dè belangrijkste kandidaat om Edwin van der Sar op te volgen. Op het Europees kampioenschap zat de 25-jarige Stekelenburg samen met Henk Timmer op de bank. Van der Sar (37) nam op het EK afscheid en droeg het stokje na de verloren kwartfinale tegen Rusland al over aan Steek. “Edwin had een ronde langs de supporters gemaakt en kwam daarna naar mij toe. Hij gaf me een hand en zei: ‘Succes jongen’. Dat was mijn persoonlijke hoogtepunt van het EK.”

Woensdag speelt Oranje de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach tegen Rusland. Van Marwijk heeft naast Stekelenburg ook Timmer (36) opgeroepen. Voorlopig moeten zij het samen uitvechten, want keeperstalenten Kenneth Vermeer (22), Piet Velthuizen (21) en Tim Krul (20) laten waarschijnlijk nog een paar jaar op zich wachten. Het lijkt niet meer dan logisch dat Van Marwijk kiest voor Stekelenburg. Dat Timmer nog steeds geselecteerd wordt is op zich al opmerkelijk. Aangenomen mag worden dat Van Marwijk toch ook naar de toekomst kijkt en daar past een reserve-keeper van 36 toch niet echt meer in…

Related posts