Oranje sneuvelt in kwartfinale OS tegen Argentinië in verlenging: 1-2

Het Nederlands olympisch voetbalelftal is er niet in geslaagd de halve finales van de Olympische Spelen te bereiken. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan, met de Ajacieden Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson in de basis, speelde een prima tweede helft tegen de leeftijdsgenoten van Argentinië, maar vergat op de juiste momenten toe te slaan. Na een 1-1 gelijkspel, maakte Angel Di Maria in de verlenging uiteindelijk het winnende doelpunt voor de Zuid-Amerikanen: 2-1.

Man van de wedstrijd was Lionel Messi. Na een knappe versnelling door de Oranje-defensie, liet de Argentijn doelman Kenneth Vermeer halverwege de eerste helft met een hard schot kansloos: 1-0.

Tien minuten voor rust, en geheel tegen de verhouding in, kwam Nederland verrassend op gelijke hoogte. Een hard schot van Evander Sno belandde via de Argentijnse defensie voor de voeten van Otman Bakkal, die plotseling oog in oog met doelman Alfredo Ustari stond. De middenvelder hield het hoofd koel en schoof simpel binnen: 1-1.

In de tweede helft liet Oranje haar beste spel tot nu toe zien. Vooral in de eindfase werd Argentinië van het kastje naar de muur gestuurd. Dat leverde uiteindelijk een niet te missen kans op voor Royston Drenthe. De linkspoot van Real Madrid mikte vrij voor het doel echter hoog over en bracht de kans daarmee om zeep.

Het bleek een dure misser, want in de verlenging wisten de mannen van De Haan het goede spel geen vervolg meer te geven. Een prachtige steekpass van Messi op Angel Di Maria werd Oranje uiteindelijk fataal. De Benfica-aanvaller liep slim weg van zijn bewakers en liet Vermeer met een lage schuiver buitenkant voet voor de tweede maal kansloos: 2-1.

In de halve finale wacht Brazilië als tegenstander voor Argentinië. De Goddelijke Kanaries wonnen eerder op de dag met 2-0 van Kameroen. In de andere halve finale treffen België en Nigeria elkaar.

Related posts