Luque lovend over Heitinga in Spaanse media

Albert Luque laat zich tegenover de Spaanse media zeer lovend over John Heitinga. Heitinga heeft echter gekozen voor een avontuur bij Atlético Madrid. Luque vindt de beslissing van de 24-jarige centrale verdediger meer dan juist. ‘Atlético Madrid heeft met het aantrekken van Heitinga een uitstekende aankoop gedaan. Vorig seizoen, toen we samen bij Ajax speelden, was hij één van de spelers waarvan ik zeer onder de indruk was. Alhoewel Heitinga pas 24 jaar oud is, heeft hij al een enorme ervaring opgedaan bij Ajax en het Nederlands elftal’, aldus Luque in een interview met de Spaanse krant El Mundo Deportivo.

Luque vervolgd: ‘Heitinga was een essentiele speler voor Ajax. Hij heeft karakter, is technisch zeer vaardig, snel, sterk en hij is goed in de defensie. Hij kan één van de relevaties van de Primera Division worden. Hij kan op kracht en op kwaliteit spelen. Het is een echte leider en dat terwijl hij pas 24 jaar oud is en vijf jaar een vaste waarde in het eerste van Ajax is geweest.’

Related posts