Stekelenburg en Huntelaar met Oranje naar Rusland

Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar zijn door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de negentien koppige selectie van het Nederlands elftal, dat woensdag vriendschappelijk in en tegen Rusland speelt. Nederland en Rusland trappen op woensdag 20 augustus om 19.15 uur (Nederlandse tijd) af in het Lokomotiv Stadion in Moskou.

Behalve Stekelenburg en Huntelaar zijn ook zeven buitenlandse internationals opgeroepen voor interlands op woensdag 20 augustus.
George Ogararu speelt met Roemenië tegen Letland, Rasmus Lindgren is uitgenodigd voor het oefenduel Zweden – Frankrijk, Luis Suaréz en Bruno Silva spelen in Japan met Uruguay en Dennis Rommedahl treedt met Denemarken aan tegen Spanje.
Tevens zijn Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen voor België voorgeselecteerd, maar ze zijn momenteel nog met Jong België actief op de Olympische Spelen. Mochten zij zaterdag door Italië worden uitgeschakeld, kunnen zij worden opgeroepen om woensdag met de Rode Duivels in en tegen Duitsland te spelen.

De volledige selectie van Oranje voor het duel tegen Rusland ziet er als volgt uit:
Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Tim de Cler (Feyenoord), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Orlando Engelaar (FC Schalke 04), John Heitinga (Atlético Madrid), Nigel de Jong (HSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic) en Demy de Zeeuw (AZ)

Related posts