Loovens niet naar Ajax maar Celtic

Glenn Loovens vertrekt bij Cardiff City maar gaat niet naar Ajax, zoals onlangs in het geruchtencircuit de ronde deed maar naar Celtic, zo meldt het Algemeen Dagblad zojuist. Cardiff, dat de mandekker tot 2009 onder contract had staan, ontvangt een transferbedrag van drie miljoen euro. Onlangs liet Cardiff via een statement op haar website nog weten dat Loovens onder geen beding zou vertrekken uit Cardiff maar geld heeft kennelijk hen anders doen besluiten.

Loovens stapt dit weekend al op het vliegtuig naar Glasgow, waar hij de medische keuring zal ondergaan. Mochten de testen geen problemen aan het licht brengen, dan zal hij aansluitend een contract tekenen bij Celtic. The Bhoys handelden slagvaardiger dan aartsrivaal Glasgow Rangers en Ajax, dat de mandekker eveneens op de korrel had.

De 24-jarige Loovens heeft zich in Wales ontwikkelt tot een verdediger van internationale klasse. De verdediger laat stond in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland en laat wekelijks zien waarom. Loovens speelde in totaal honderd competitieduels voor Cardiff City, dat evenals Celtic nog geen melding heeft gemaakt van de transfer.

Zie ook eerdere berichten:
30-07-2008: Cardiff wil met statement op eigen website speculaties rond Loovens de kop indrukken
30-07-2008: ‘Loovens heeft nog niets gehoord van Ajax’
29-07-2008: ‘Voormalig feyenoorder Glenn Loovens(24) ook in beeld bij Ajax’?!

Related posts