Dario Cvitanich oproepbaar maar vooralsnog geen international

Dario Cvitanich beschikt sinds kort over een Kroatisch paspoort. De opa van zijn vader is in Kroatië geboren, maar zelf kwam de 24-jarige spits in Argentinië ter wereld. Daar woonde hij zijn hele leven tot zijn transfer naar Ajax. Cvitanich beschikt nu over twee nationaliteiten en is oproepbaar voor de Kroatische bondscoach Slaven Bilic.

Cvitanich wil graag voor het Kroatische elftal uitkomen. Dit is mogelijk, omdat hij nog geen A-interlands achter zijn naam heeft staan voor Argentinië. “Bilic was aanwezig bij het Amsterdam Tournament. Hij heeft vrijdag de wedstrijd tegen Arsenal gezien en een dag later hebben we elkaar gesproken. Er is zeker toekomst voor mij in het elftal, maar we hebben afgesproken dat we het rustig aan gaan doen”, aldus Cvitanich op de officiële Ajax-site.

“Kroatië speelt in september twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Engeland, waar heel veel druk op staat. Daar ben ik nog niet bij, maar daarna word ik wellicht wel bij de selectie gehaald. Het belangrijkste is nu dat ik het goed ga doen bij Ajax, dan komt de rest vanzelf.”

Related posts