Doelman Peristerides traint mee met Ajax 1

Na Roy Ouwerkerk en Sergio Padt verwelkomde Ajax 1 woensdagochtend tijdens de training opnieuw een ‘onbekende’ keeper. Dit keer was het Kostas Peristeridis, keeper uit de A-jeugd. Bij Ajax ontstaat langzaam maar zeker een tekort aan doelmannen. Kenneth Vermeer is momenteel in China als lid van het olympisch elftal, Dennis Gentenaar heeft rugklachten en Jong Ajax-doelman Sergio Padt heeft een blessure aan zijn vinger. Normaal gesproken zou trainer Marco van Basten met zo’n golf van afwezigen aankloppen bij de andere Jong Ajax-keeper Roy Ouwerkerk, maar hij was verhinderd vanwege privé-omstandigheden. Om woensdag toch met twee doelmannen te kunnen trainen werd Peristerides erbij gehaald, de 17-jarige Griek, die vorig jaar met Ajax B1 kampioen werd.

Peristerides trainde woensdag lang apart met Maarten Stekelenburg en keepertrainer Carlo l’Ami, maar deed ook mee tijdens een groot partijtje tien tegen tien, waar hij een aantal knappe reddingen verrichtte. ,,Het was prachtig om mee te maken”, vertelde de jonge doelman na afloop van de training. ,,Echt een fantastische ervaring om met al deze spelers op het veld te staan. Of ik ze allemaal ken? Natuurlijk.”

Peristerides, bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax, beleeft toch al een mooie week. Afgelopen weekeinde deed hij mee met Jong Ajax in de Talents Cup. Hij viel in tijdens de wedstrijd tegen AZ om de vijfde plaats. In de beslissende penaltyserie (de wedstrijd eindigde in 1-1) was hij de uitblinker. ‘Ik stopte twee strafschoppen’, blikte hij met gepaste trots terug. Tijdens de woensdagmiddagtraining, die binnen wordt gehouden, is Peristerides er ook nog bij.

Related posts