Zaakwaarnemer: ‘Misschien stopt Kenneth Perez’

Kenneth Perez stapte afgelopen vrijdag naar de arbitragecommissie om een terugkeer in de A-selectie van Ajax te forceren. Het is de Deen menens zegt zijn zaakwaarnemer Karsten Aabrink. “Zoals hij er nu instaat, is het Ajax en anders niets.”

Deze week verwacht Kenneth Perez meer duidelijkheid over zijn situatie bij Ajax. De Deense middenvelder werd, net als Laurent Delorge, Jurgen Colin en Albert Luque, te verstaan gegeven dat hij voortaan met de beloften moet meetrainen. Perez was daar zeer ontstemd over, net als zijn zaakwaarnemer Karsten Aabrink die Ajax ‘respectloos gedrag’ verweet. “Ik sta nog steeds achter die woorden,” zei Aabrink zondagavond. “Het is belachelijk dat je een bijna 34-jarige speler met zo’n staat van dienst met jongens van zestien en zeventien jaar wilt laten meetrainen.”

Wat het kamp-Perez nog het meeste grieft is dat de club een halfjaar geleden hemel en aarde bewoog om Perez terug te halen van PSV. “Ik weet dat Kenneth niet gehaald is door Marco van Basten, maar dat geeft hem nog niet het recht om zo met een speler om te gaan. Er is gekozen voor de jeugd, terwijl Kenneth juist terug naar Amsterdam moest komen om de jonge spelers bij de hand te nemen. Volgens mij is dat vorig seizoen goed gegaan.”

Het is ‘slecht voor het voetbal’ als de rechtbank erbij moet komen, vindt Aabrink. “Maar wij zien geen andere uitweg. De communicatie met Ajax ligt sinds maandag stil. Destijds is er ook niet over een oplossing gesproken. De enige boodschap was: Kenneth moet naar de beloften.”

Bron: Sportweek

Related posts