Van Gaal: ‘Met terugzetten Perez gaat Ajax een stap te ver’

Louis van Gaal, die in Sportweek maandelijks terugblikt op een aantal gebeurtenissen, laat weten dat geen enkele club een routinier als Perez op de manier zou behandelen zoals Ajax nu doet. “Net als Ajax hebben alle grote topclubs in Europa selecties met heel veel spelers”, zegt de AZ-coach. “Soms betreft het zelfs dertig of vijfendertig spelers voor het eerste elftal. Niet iedereen heeft dan evenveel kans om te spelen. Toch zie je daar nooit dat gelouterde spelers van naam, zoals Kenneth Perez, worden teruggezet naar een jeugdelftal.”

Volgens de oefenmeester is het Marco van Basten’s goed recht om keuzes te maken, maar het is daarna aan Ajax om een speler als Perez op een redelijke manier te laten gaan. “Het terugzetten naar een jeugdelftal is een stap te ver. De coach mag en moet keuzes maken, maar de club zorgt voor een waardige oplossing.”

Perez spande een arbitragezaak aan tegen zijn huidige werkgever. Beide partijen moeten zich op maandag 25 augustus melden in Zeist.

Related posts