Schilder in de wachtkamer bij Ajax

Amper een maand geleden was Robbert Schilder er nog heel duidelijk in: hij wilde naar NAC Breda, liever vandaag dan morgen. Bij Ajax zag de 22-jarige middenvelder geen toekomst voor zichzelf, waardoor hij zijn geluk in Breda wilde beproeven. Afgelopen vrijdag, tijdens de Amsterdam Tournament-wedstrijd tegen Arsenal waarbij coach Marco van Basten zijn ‘beste elftal’ opstelde, stond Schilder echter ineens in de basis bij Ajax. “Maar of ik blijf, weet ik nog steeds niet.”

Natuurlijk, potentiële concurrenten als Jan Vertonghen en Urby Emanuelson waren vanwege de Olympische Spelen niet van de partij. Maar toch. Dat Robbert Schilder vrijdag in de basis stond tegen Arsenal, was geen toeval. De jonge middenvelder leek enkele weken geleden nog overbodig, maar behoorde níet tot de acht spelers die vorige week van coach Van Basten te horen kregen dat ze op weinig tot geen speeltijd hoeven te rekenen. Waar spelers als Kenneth Perez, Dennis Rommedahl, Albert Luque, Kennedy Bakircioglu, Laurent Delorge en Jurgen Colin door Van Basten afgeserveerd werden, bleef Schilder overeind. Hij mag blijven.

En zo kon het gebeuren dat de middenvelder, die begin juli nog mopperde over het feit dat Ajax en NAC geen akkoord konden bereiken over de transfersom voor hem, tegen Arsenal in de basis stond. “Ja, hartstikke leuk natuurlijk”, zegt hij tegen FCUpdate.nl. “Ik heb ook wel redelijk gespeeld, denk ik. Alleen die slotfase was jammer, één van die tegengoals was mijn schuld”, verwijst de linkspoot naar de fase in de wedstrijd waarin Arsenal een 2-0 achterstand omboog in een 2-3 zege.

Ondanks deze basisplaats, en het feit dat hij niet tot de spelers behoort die van Van Basten moeten vertrekken, blijft Schilder echter voorzichtig. “Of ik ook volgende maand nog Ajacied ben, weet ik nog steeds niet. De situatie is nog een beetje onduidelijk, vooral ook omdat een paar spelers bij de Olympische Spelen zitten. Voorlopig moet ik dus even afwachten, pas als de groep compleet is wordt duidelijk wat mijn plek in de selectie is. Of dat niet te lang duurt? Nee hoor. Want er is natuurlijk een kans dat België of Nederland woensdag al uitgeschakeld is op de Spelen, dan zijn die spelers volgende week alweer hier. Dan is er nog voldoende tijd over, tot de transfermarkt sluit.”

Schilder is in ieder geval blij met het feit dat hij door Van Basten ‘voor vol’ wordt aangezien. “Tot dusver maak ik gewoon een lekkere voorbereiding mee, ik ben topfit. En het is natuurlijk prettig dat de trainer me vertrouwen geeft. Als de jongens uit Peking terugkomen, ga ik wel even met de club praten over mijn situatie. Daarna kijken we wel verder. Ik ben gewoon blij dat ik nu mijn wedstrijdjes speel. Trainen onder Van Basten, in de basis staan tegen Arsenal: dat zijn sowieso mooie ervaringen, wat er de komende weken verder ook gebeurt.”

Bron: FCUpdate.nl

Related posts