Gemeente Tilburg legt opnieuw combi op voor duel Willem II – Ajax

Ajacieden zijn ook komend seizoen alleen welkom met een verplichte buscombi, zo laat de gemeente Tilburg de Ajaxsupportersvereniging weten in een brief. Voor het komende seizoen is Willem II-Ajax een ‘midden risicowedstrijd’ (categorie B) voor de gemeente Tilburg.

Direct na ontvangst van de brief heeft de SVA bezwaar aangetekend tegen het besluit. Hierbij is gewezen op het goede verloop van de regeling vorig jaar en ook op het beleid van de gemeente Tilburg.

Tilburgs beleid?
Het Tilburgse beleid houdt in, dat wanneer een regeling goed verloopt, deze in het daarop volgende jaar aangepast kan worden. Dit geldt overigens ook de andere kant op, zoals we vorig jaar hebben gemerkt toen we van vrij vervoer in mei 2007 naar een buscombi gingen.

Onderbouwing
Het besluit om de Ajax-supporters dit jaar weer met een buscombi te vervoeren, wordt door de gemeente Tilburg onderbouwd met de volgende argumenten:

-Het gedrag van twee jaar geleden staat nog vers op het netvlies, vorig jaar is bij een incident een steward mishandeld.

-Het gedrag van Ajax-supporters in Zwolle zorgt ervoor dat de gemeente voet bij stuk houdt met betrekking tot de vervoerswijze.

Trouwe supporters de dupe
Dat deze regeling de vaste, trouwe uitkaarthouders treft die geen overlast veroorzaken doet niet ter zake. De gemeente Tilburg scheert erg makkelijk alle supporters over één en dezelfde kam. Inmiddels hebben we opnieuw een brief gestuurd naar de gemeente Tilburg om tot een acceptabele vervoersregeling te komen.

Wedstrijdoverleg
Volgende week dinsdag volgt een bezoek aan Tilburg voor het wedstrijdoverleg. Na afloop hiervan is duidelijk welke vervoerswijze definitief is en zal de informatie over de kaartverkoop bekend zijn.

Bron: SVAjax

Related posts