Oranje met Vermeer en Emanuelson ontsnapt op OS tegen VS aan nederlaag: 2-2

Nederland heeft op het Olympisch voetbaltoernooi voor de tweede keer gelijkgespeeld. Tegen de Verenigde Staten kwam Oranje, met Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson in de basis, op voorsprong via voormalig Ajacied Ryan Babel, maar zag de tegenstander langszij komen. In blessuretijd maakte Gerald Sibon de gelijkmaker (2-2), waardoor er uitzicht op het bereiken van de kwartfinale blijft.

Nigeria won met 2-1 van Japan, waardoor de Nigerianen en de Verenigde Staten met vier punten gezamenlijk aan de leiding gaan. Nederland heeft twee punten. De ploeg van De Haan moet woensdag van Japan winnen en tevens de uitslag van de andere wedstrijd van poule B afwachten.

Opstelling Oranje:
Vermeer; Zuiverloon, Marcellis (75. Makaay), Jaliens, Emanuelson; Maduro, Bakkal, De Guzman; Beerens (70. Jong-A-Pin), Babel, Drenthe (75. Sibon).

Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen versloegen met het Belgische team China met 2-0. Na de eerdere nederlaag tegen Brazilië (1-0) was het dit keer AZ-spits Moussa Dembélé die vroeg in de wedstrijd scoorde op aangeven van ex-Ajacied Tom de Mul. In de slotfase verdubbelde Kevin Mirallas de score en daarmee heeft België aan een gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland genoeg voor een plaats in de kwartfinale.

Zie ook eerder bericht:
07-08-2008: Vier Ajacieden actief op Olympisch toernooi

Related posts