Ajax geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Arsenal: 2-3

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd tijdens het Amsterdam Tournaent te winnen van Arsenal. Ondanks een riant ogende 2-0 voorsprong verloor Ajax uiteindelijk alsnog: 2-3. Luis Suarez en Klaas Jan Huntelaar scoorden de Amsterdamse goals.

Ajax begon aanvallend sterk maar Arsenal had de beste kansen. Adebayor faalde oog in oog met Maarten Stekelenburg en Vernon Anita keerde een bal van de doellijn. Na ruim dertig minuten spelen scoorde Ajax in een tijdsbestek van twee minuten twee maal. Suárez scoorde met een fraaie boogbal, die Arsenal-doelman Almunia kansloos liet. Nauwelijks twee minuten later vergrootte Klaas-Jan Huntelaar de voorsprong met een afstandschot na goed terug leggen van Cvitanich.

Na de rust kroop de ploeg van Arsène Wenger uit zijn schulp. Arsenal kwam beter in de wedstrijd en zwak verdedigingswerk aan Ajax-zijde luidde de Londense doelpunten in. Emmanuel Adebayor bewees tot tweemaal toe zijn waarde. De Togolees tekende voor het eerste doelpunt waarbij hij vrij mocht inkoppen van het duo Anita-Oleguer. De gelijkmaker kwam van Bendtner na een foutje van linksback Robbert Schilder. en uiteindelijk was Adebayor beslissend door de 2-3 binnen te tikken omdat die tot twee maal toe een een-twee mocht aangaan met Denílson.

Omdat in het eerste duel Inter Milaan en Sevilla elkaar op 0-0 hielden staat Arsenal bovenaan met 6 punten. Ajax is tweede met 2 punten en Sevilla en Inter hebben beide één punt. Morgen is het Sevilla-Arsenal en Ajax-Inter.

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg; Bruno Silva, Oleguer, Vurnon Anita, Robbert Schilder; Gabri, Rasmus Lindgren, Ismaïl Aissati; Dario Cvitanich, Klaas Jan Huntelaar, Luis Suarez
Reservespelers: Dennis Gentenaar, Donovan Slijngard, Gregory van der Wiel, Mitchell Donald, Siem de Jong, Javier Martina, Miralem Sulejmani.

Opstelling Arsenal:
Manuel Almunia; Bacary Sagna, Emmanuel Eboué, Gaël Clichy, Kolo Touré, William Gallas, Cesc Fabregas, Denílson, Emmanuel Adebayor, Robin van Persie, Theo Walcott.
Reservespelers: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, Philippe Senderos, Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Nicklas Bendtner, Jay Emmanuel-Thomas.

Related posts