Vier Ajacieden actief op Olympisch toernooi

Kenneth Vermeer, Urby Emanuelson, Jan Vermaelen en Jan Vertonghen debuteerden vandaag tijdens de Olympische Spelen van Peking. Vermeer en Emanuelson kwamen met het Nederlands team niet langs Nigeria. In een weinig opwindende wedstrijd bleef het 0-0, waarbij aangetekend moet worden dat Vermeer een belangrijke stem had in het schoonhouden van zijn doel. Ook ex-Ajacieden Ryan Babel en Hedwiges Maduro stonden in het basiselftal van coach Foppe de Haan. Laatstgenoemde werd in de rust gewisseld voor Evander Sno, die in blessuretijd met direct rood van het veld moest.

Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen verloren nipt van Brazilië. In het eerste duel van de twee Belgische Ajacieden maakten zij een goede indruk en viel de sterrenploeg uit Zuid-Amerika (met o.a. Ronaldinho in de gelederen) wat tegen. Desondanks eindigde de wedstrijd in 0-1.

Related posts