Van Basten wil spelers geen pijn doen

Ajax-trainer Marco van Basten moest maandag een moeilijke boodschap overbrengen aan Kenneth Perez, Albert Luque, Jurgen Colin, Laurent Delorge, Albert Luque, Kennedy, Leonardo, George Ogararu en Dennis Rommedahl. Hun toekomst ligt niet meer bij Ajax. Tijdens de Open Dag van de Amsterdammers spreekt Van Basten van een ‘moeilijke beslissing’.

‘Het is nooit leuk om een dergelijke boodschap over te brengen,’ vertelt de voormalig bondscoach tegenover SBS 6. ‘We willen spelers geen pijn doen en we zijn ook niet boos. Het is heel vervelend voor die jongens, maar dit hoort er jammer genoeg ook bij in de voetballerij. Het heeft ook geen zin om met dertig mensen op het veld te staan. De groep terugbrengen geeft dan wat deining, maar dat is logisch.’

Tevreden
Van Basten is wél tevreden met alle nieuwelingen in zijn selectie. Miralem Sulejmani, Oleguer Presas, Dario Cvitanich en Ismaïl Aissati hebben een goede indruk gemaakt op de nieuwe Ajax-trainer. ”Oleguer maakt een prima indruk. Hij kan goed voetballen, verdedigen, en hij heeft ervaring. Zondag heeft Sulejmani zijn eerste minuten gemaakt. Ook dat is een goede speler, maar hij moet nu eerst goed terugkomen van zijn blessure. Daar werkt hij hard aan. Het is een jongen met veel mogelijkheden.”

Over de Argentijn Cvitanich lijkt de trainer het meest tevreden: ”Vanaf het eerste moment maakt hij een hele goede indruk. ‘Met hem kan je alle kanten op, het is een heel veelzijdige jongen.” Over Aissati, die overkwam van PSV, is Van Basten kort maar krachtig: ”Het is een dusdanige speler die veel voetbal brengt in het team.”

Related posts