Recordaantal bezoekers op Open Dag

De jaarlijkse Open Dag van Ajax heeft meer dan vijftigduizend bezoekers getrokken: een absoluut record. Het drukst was het op parkeerterrein P2 waar de selectie werd gepresenteerd.

Dinsdag keken meer dan 50.000 uitzinnige fans naar hun helden voor het komende seizoen tijdens de jaarlijkse open dag van Ajax. De dag begon met een korte training van de eerste selectie in de ArenA. Daarna konden de duizenden fans genieten van een wedstrijd van Lucky Ajax en, vanuit vak 114, een virtuele rondleiding op een groot scherm.

Hoogtepunt was de presentatie van de spelers en de technische staf in de Amsterdam Arena. Coach Marco van Basten was duidelijk in zijn doelstelling voor komend seizoen: het kampioenschap voor de Amsterdammers.

Ook Miralem Sulejmani liet duidelijk weten dat de titel het enige doel is voor de aanvaller en zijn club. Ismail Aissati was duidelijk onder de indruk van de enorme menigte. Hij pakte met Psv vier titels op rij. Toch was hij flink onder de indruk van de manier waarop er in Amsterdam feestjes worden gevierd. ,,Ik heb het nog nooit zo druk gezien”, aldus de nieuwe middenvelder.

Joop Leeuwendaal, zanger en teammanager van Ajax F1, sloot de presentatie af met het clublied. Daarna restte de fans nog één opdracht: handtekeningen verzamelen van alle Ajacieden. Het seizoen is begonnen!Related posts