Komst Wielaert nu toch echt definitief van de baan

Robbie Wielaert blijft bij FC Twente. De club uit Enschede heeft een laatste bod van Ajax op de verdediger dinsdagmiddag afgewezen. “En daarmee is een overgang definitief van de baan”, benadrukt FC Twente-voorzitter Joop Munsterman tegenover TC/Tubantia. Anderhalve week geleden bood Ajax nog twee miljoen euro om het contract van Wielaert af te kopen. Twente ging niet akkoord met dat transferbedrag. “Ik kan me niet voorstellen dat Ajax een week voordat wij in de Champions League moeten voetballen alsnog belt”, zo vertelde Munsterman destijds. “Dat zou niet heel netjes zijn, denk ik.”

Ajax dacht de Tukkers eventueel te kunnen verleiden door naast een transferbedrag een speler aan te bieden die niet in de plannen van Marco van Basten past. Om in te spelen op het vertrek van Wielaert en/of bepalende spelers als Karim El Ahmadi (naar Feyenoord) en Orlando Engelaar (naar Schalke ’04) dacht Ajax spelers als Jurgen Colin, George Ogararu of Kenneth Perez te kunnen aanbieden.

Wielaert speelde zich vooral de laatste twee jaar bij Twente in de kijker. Hij bleek zowel in defensief als offensief opzicht een meer dan bruikbare kracht. Dat succes kostte Wielaert zijn plek in de olympische selectie van bondscoach Foppe de Haan. Twente weigert hem af te staan als dispensatiespeler omdat het met Wielaert, die tot medio 2010 onder contract staat, in de derde voorronde van de Champions League wil spelen.

“Ik heb Ajax laten weten dat we Wielaert zo vlak voor de wedstrijd tegen Arsenal niet meer zullen afstaan. Wielaert heeft nog een tweejarig contract en daar komt bij dat we zelf hogerop willen, met Wielaert”, aldus Munsterman.

Related posts