Foppe verkiest Vermeer boven Velthuizen

Kenneth Vermeer zal tijdens de Olympische Spelen, die vrijdag worden geopend, het doel van het Nederlands elftal verdedigen. Dat heeft bondscoach Foppe de Haan aan Voetbal International laten weten. De jonge Ajax-doelman moest de concurrentiestrijd aangaan met Vitesse-keeper Piet Velthuizen.

De Haan kiest met Vermeer voor een meevoetballende keeper. ”In het tegenhouden van ballen zijn ze gelijkwaardig,” aldus De Haan. ”Maar ik vind dat Kenneth een wedstrijd beter kan lezen. Hij heeft goed inzicht bij spelhervattingen en is goed in zijn voortzetting van het spel. Daarbij heeft Kenneth ook meer toernooi-ervaring dan Piet.”

De keuze voor Vermeer is opvallend te noemen. Piet Velthuizen maakte afgelopen seizoen indruk bij Vitesse, terwijl Vermeer niet op een basisplaats kon rekeken bij Willem II. Ook dit seizoen zal Vermeer niet de eerste doelman zijn van Ajax.

”Piet heeft er wel een opdonder van gekregen,” zegt De Haan over de reactie van Velthuizen. ”Hij was even moeilijk aanspreekbaar, maar ik denk dat hij zich wel in zijn rol kan scihkken. Onderdeel uitmaken van een selectie betekent dat je je ook ondergeschikt moet kunnen maken. Een tweede doelman moet zijn collega scherp houden.”

Het Olympisch toernooi begint donderdag, één dag voor de officiële opening van de Olympische Spelen. Nederland treft dat Nigeria. Verder zal Nederland in de groepsfase nog moeten spelen tegen Japan en de Verenigde Staten.

Related posts