‘Van der Vaart voor vijf seizoenen naar Real Madrid’

De transfer van Rafael van der Vaart naar Real Madrid is rond, zo melden verscheidene ochtendkranten uit binnen- en buitenland. Het Algemeen Dagblad en de Duitse krant Bild melden dat de middenvelder van Hamburger SV voor een periode van vijf jaar naar de Spaanse topclub verhuist.

Real en HSV zouden vannacht in het diepste geheim zware onderhandelingen hebben gevoerd. Daarbij zou de transfer zijn rond gekomen. De Spanjaarden betalen naar verluidt een slordige dertien miljoen euro voor de 25-jarige spelmaker. Van der Vaart wordt na Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Royston Drenthe de vijfde Nederlandse speler in de selectie van Real Madrid.

Van der Vaart heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit eens in Spanje te willen spelen. Vorige zomer was Valencia nog voor hem in de markt, maar Hamburger SV ging niet akkoord met de voorgestelde transfervoorwaarden.

inkomsten Ajax
Real Madrid betaalt tussen de dertien en vijftien miljoen euro voor Van der Vaart. Niet alleen HSV, maar ook Ajax ziet het bedrag op haar bankrekening stijgen. De Amsterdammers krijgen 12,5 % van het transferbedrag. Dat betekent dat Ajax ruim 1,6 miljoen euro ontvangt.

Van der Vaart speelde drie jaar in Hamburg. In die periode groeide hij uit tot de absolute leider van de ploeg. De spelmaker speelde 74 competitiewedstrijden in Duitse dienst en scoorde 29 keer.

zie ook eerdere bericht:
03 augustus 2008:Geld voor Ajax drempel bij transfer Vd Vaart naar Real Madrid

Related posts