Geld voor Ajax drempel bij transfer Vd Vaart naar Real Madrid

Ajax is mogelijk de dwarsligger die ervoor zorgt dat de transfer van Rafael van der Vaart van HSV naar Real Madrid vertraging oploopt. Ajax heeft namelijk tijdens de contractonderhandelingen met HSV in 2005 bedongen dat 12,5 procent van het bedrag bij een eventuele transfer naar de Amsterdammers moet worden overgemaakt.
Omdat HSV dertien miljoen euro wil hebben voor de aanvoerder, zal Real Madrid opgeteld met de 12,5 procent voor Ajax dus 14,6 miljoen euro moeten uitgeven aan de 25-jarige middenvelder, weet ELF Voetbal te melden.

Van der Vaart verwacht zelf dat het na het weekend tot een akkoord zal komen tussen beide ploegen. Van der Vaart heeft in Duitsland nog een contract tot 2010, maar mag volgend seizoen al voor anderhalf miljoen weg. HSV-trainer Martin Jol passeerde de Nederlandse international. Hij is het getouwtrek meer dan zat en vindt dat Van der Vaart er niet meer 100 procent bij is.

Related posts