Emanuelson uitgeroepen tot beste speler ING Cup

Het Nederlands Olympisch elftal heeft vandaag beslag gelegd op de ING Cup, die in het leven werd geroepen ter voorbereiding op het échte de Olympische toernooi. Eerder deze week won Oranje met 2-0 van Kameroen door late treffers van kakkerlak Makaay en Ryan Babel, waarna het 1-1 gelijkspel tegen Ivoorkust volstond voor de toernooiwinst.

Urby Emanuelson was de doelpuntenmaker van Oranje. Hij schoot in de eerste helft een vrije trap prachtig raak. Mede hierdoor won de Ajacied ook een individuele prijs in Hongkong. Emanuelson werd namelijk uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de ING Cup.

Volgende week donderdag start Oranje de Spelen met een wedstrijd tegen Nigeria en zal Emanuelson ongetwijfeld weer basisspeler zijn.

Related posts