KNVB verlaagt zich tot moddergevecht met Jol

De KNVB is met een officiële verklaring naar buiten gekomen omtrent het ontslag van scheidsrechter Dick Jol. De Hagenaar zou twee maanden geleden een vertegenwoordiger van de technische staf van de scheidsrechterscommissie hebben bedreigd. Hierop werd zijn contract ongeldig verklaard. Begin juli liet de voetbalbond weten dat Jol zou gaan stoppen met het fluiten van wedstrijden in het betaalde voetbal, maar een reden werd hiervoor niet gegeven. De arbiter, onlangs nog actief bij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in Zwolle, spuwde vervolgens zijn gal in de landelijke media. Dit zette de KNVB er toe aan om met de verklaring naar buiten te komen.

“We hebben in het verleden niet vaak gereageerd op uitlatingen van deze scheidsrechter, maar we laten ons toch echt niet neerzetten als onfatsoenlijke organisatie, dat gaat te ver. Helaas gaat het vaker zo met Dick Jol, je spreekt iets met hem af en vervolgens doet hij wat anders”, aldus scheidsrechterscoördinator Stephan Oost.

Jol zou niet alleen in het gesprek de bedreigingen hebben geuit, ook zou hij deze niet veel later telefonisch hebben herhaald. “Dat tart wat de KNVB betreft alle fatsoensnormen. Daar is geen excuus voor. Geen enkele werkgever accepteert bedreigingen aan het adres van het eigen personeel. De KNVB ook niet”, aldus Oost.

Related posts