Autoriteiten in Wales alert op voorkomen van rellen

Volgens Het Parool zijn de autoriteiten in Wales dit weekeinde alert op het voorkomen van supportersrellen tussen Ajax en ADO Den Haag. Beide teams zijn op trainingskamp in de buurt van Cardiff en er zullen naar schatting achthonderd Nederlandse fans op de been zijn.

Een klein aantal Nederlandse politiemensen dat gespecialiseerd is in de bestrijding van voetbalvandalisme staat hun collega’s in Wales bij. Ajax oefent vanavond tegen Cardiff City en ADO speelt morgen tegen Swansea City. Swansea ligt op zo’n zestig kilometer van Cardiff.

Bijkomend probleem van de oefenwedstrijden in het buitenland is dat Nederlandse relschoppers met een stadionverbod op eigen gelegenheid kunnen afreizen en een kaartje kunnen kopen. De Nederlandse politie houdt er rekening mee dat de harde supporterskernen van beide clubs in Wales zijn.

Behalve verscherpte veiligheidsmaatregelen rondom de stadions worden ook de hotels van beide ploegen streng in de gaten gehouden.

Bij de organisatie van trainingskampen zorgen clubs met rivaliserende supportersgroepen er normaal gesproken voor dat ze elkaar in het buitenland ontlopen, maar Ajax en ADO hebben elkaar dus blijkbaar niet gepolst.

Related posts