Luque: ‘Van Basten heeft veel vertrouwen in mij’

Niet voor iedere speler is Engeland het beloofde voetballand. De veelbelovende carrière van Albert Luque zakte door zijn verblijf bij Newcastle United als een plumpudding in elkaar en ook bij Ajax heeft hij zijn curriculum vitae nog niet kunnen waarmaken. Aan motivatie ontbreekt het de Spanjaard in ieder geval niet. “Marco van Basten heeft veel vertrouwen in mij. Hij zegt dat ik een belangrijke speler ga worden.” Het kamp Luque bestrijdt al weken dat de aanvaller uit Amsterdam moet vertrekken.

Technisch manager Danny Blind beweert echter het tegenovergestelde en zegt dat zaakwaarnemer én vader Rafael Luque op de hoogte is van de situatie. “Verschillende clubs uit Spanje hebben interesse getoond”, vertelt Luque donderdag in een interview in de Spaanse sportkrant AS. “Om diverse redenen ben ik niet op de aanbiedingen ingegaan. Ik heb het bijzonder naar mijn zin bij Ajax.”

“In mijn eerste jaar begon ik goed, maar na het vertrek van Henk ten Cate naar Chelsea ging het bergafwaarts”, vervolgt Luque zijn relaas. “Zijn opvolger (Adrie Koster, red.) zag het niet in mij zitten en uiteindelijk wisten we ons ook niet te plaatsen voor de Champions League. Een domper. Met Van Basten hebben we weer aan vertrouwen gewonnen. Hij is een idool voor mij. Hij was de perfecte aanvaller en van alle markten thuis. Als hij de kleedkamer binnenkomt, dan doet je dat wel wat.”

Door de komst van Oleguer Presas heeft Van Basten komend seizoen zes Spaanstalige spelers tot zijn beschikking. “Ajax is een bijzonder professionele club en Amsterdam een geweldige stad”, legt Luque uit. “Dat zijn belangrijke factoren, evenals het feit dat er Spaans wordt gesproken. Ik weet vanwege mijn periode bij Newcastle als geen ander dat als je als enige de taal niet spreekt, je het bijzonder moeilijk kan hebben.”

Bron: Voetbalzone

Related posts