Column Ron Schiltmans: Doordekken

Voetbaljournalistiek Nederland komkommert er lustig op los, de laatste weken. Een gerucht wordt gebracht als nieuwsfeit en de zoveelste speler wordt weer eens veel te vroeg met Ajax in verband gebracht. Nou vind ik het niet erg als in de zomerstop een wanhopige verslaggever eens een keer wat uit zijn duim zuigt. Johan Derksen doet het regelmatig en ook hem nemen we nog steeds serieus. Ons nationaal voetbalgeweten riep deze week in zijn werkdagelijkse “Schrijf het maar aan Mona”-rubriekje op vi.nl, dat Ajax dit seizoen met twee vingers in de neus kampioen wordt en dan vrees ik weer het ergste. De clubs spreken volgens mij namelijk altijd af dat in ieder geval niet díe club kampioen wordt, die Derksen noemt. Daarmee heb ik ook meteen het mysterie AZ van afgelopen seizoen verklaard. Graag gedaan.

De volgende dag kon Ogararu er volgens Johan ineens helemaal niks van, maar toch wordt Ajax makkelijk kampioen. Vreemd. Je kunt trouwens als voetbalnieuwsverschaffer ook overdrijven in je pogingen wat opzienbarends te berichten. Sportweek kwam namelijk deze week met de onmogelijke kop: ‘PSV doet bod op aanvallend ingestelde speler’. Dan ben je in mijn ogen toch echt te ver gegaan. Dan ben je definitief afgedaald tot het roddelrioolniveau van De Telegraaf en Privé. Dat gelooft namelijk helemaal niemand.

Lees verder…

Related posts