Ajax zonder Padt, Van der heijden en Delorge maar met Oleguer in Cardiff aangekomen

Ajax is vanmiddag laat aangekomen in Cardiff, in Welsh Caerdydd; de trotse hoofdstad van Wales. Even voor half zes lokale tijd, vlak voor half zeven in Nederland, zette de selectie van Marco van Basten voor het eerst voet op Welshe grond. Vergeleken met de trainingsweek in De Lutte, afgelopen weekeinde afgesloten met de afscheidswedstrijd van Jaap Stam, is de selectie iets gewijzigd. De geblesseerden Jan-Arie van der Heijden en Laurent Delorge zijn achtergebleven in Nederland. Doelman Sergio Padt is teruggekeerd naar de selectie van Jong Ajax. kersverse aankoop Oleguer Presas Renom is wel van de partij.

De 26 spelers van Van Basten spelen de komende dagen twee oefenduels. Cardiff City is vrijdagavond gastheer voor de Ajacieden. Het duel in Cardiff City Stadium, gelegen aan Sloper Road, begint om 19.45 uur (lokale tijd). Zaterdag reist de selectie naar noordelijk Engeland. Zondag worden de krachten gemeten met Premier Leagueclub Sunderland. De aftrap van de laatste oefenwedstrijd op Britse bodem wordt verricht om 16.00 uur. Na het treffen in het Stadium of Light in Sunderland vliegen de Ajacieden dezelfde dag nog terug naar Amsterdam.

De duels worden omlijst door een handvol trainingen. Net als in De Lutte staan donderdag al twee trainingen op het programma.

Bron: Ajax.nl

Related posts