Wielaert morgen naar Amsterdam voor gesprek met Ajax

FC Twente mag dan een eerste Ajax-bod op Robbie Wielaert hebben afgeslagen. De verdediger meldt zich woensdag wél al in Amsterdam voor een onderhoud, zo meldt Voetbal International vandaag. Wielaert heeft er geen geheim van gemaakt de overstap naar Ajax te zien zitten. De 29-jarige verdediger ziet de verhuizing van FC Twente naar Amsterdam als een stap omhoog. Hij moest afwachten tot de clubs tot een vergelijk zouden komen.

Dat Wielaert nu met de Amsterdamse club een afspraak heeft, impliceert dat er een akkoord tussen FC Twente en Ajax over een afkoopsom op handen is. De verdediger mag immers volgens de FIFA-reglementen alleen praten met een andere club met toestemming van de Tukkers.

FC Twente heeft een eerste bod, dat naar verluidt twee miljoen euro was, afgeslagen. ‘Voor de bedragen waarover we nu praten, is het onmogelijk een vervanger te halen’, zegt voorzitter Joop Munsterman deze week in Voetbal International. Wielaert heeft nog een contract tot medio 2010 in Enschede. Munsterman wacht het allemaal rustig af. De preses van de Tukkers is duidelijk: Wielaert mag niet vertrekken. Danny Blind, technisch manager van Ajax, geeft toe dat de hoofdstedelingen daarvan op de hoogte zijn. De club richt zodoende niet al zijn pijlen op Wielaert, maar het heeft nog een speler op het oog voor de plek in de defensie.

Om welke verdediger het gaat wilde Blind niet zeggen. In de binnenlandse media wordt Ajax in ieder geval met voldoende verdedigers in verband gebracht. Zo zouden Jonathan Maidana (Boca Juniors), Aaron Mokoena (Blackburn Rovers) en Glenn Loovens (Cardiff City) op het Amsterdamse lijstje staan.

Zie ook eerdere berichten:
29-07-2008: ‘Ajax gaat volledig voor Wielaert en hoopt er voor het weekend met FC Twente uit te komen’
28-07-2008: ‘Ajax en FC Twente praten vandaag over Wielaert’
25-07-2008: Geruchten: ‘Marquez of Grygera als alternatief voor Wielaert’
24-07-2008: Van Basten bevestigt interesse in Wielaert maar nieuwe Twente-coach wil hem niet kwijt
23-07-2008: Voorzitter FC Twente: ‘Wielaert niet te koop’
23-07-2008: Wielaert ziet overgang naar Ajax wel zitten; Blind wil niet ingaan op bericht
23-07-2008: ‘Ajax wil verdediger Rob Wielaert overnemen van FC Twente’

Related posts