Leonardo wil zich in het elftal knokken en is niet bezig met andere clubs

Leonardo is niet van plan zich dit seizoen neer te leggen bij een rol op het tweede plan bij Ajax, zo verklaard hij tegenover het Algemeen Dagblad. De Braziliaan kwam vorig seizoen terug van een zware knieblessure maar wist zich onder trainer Adrie Koster niet in de basis te spelen.

“Op dit moment ben ik ook alleen maar met Ajax bezig. Aan het begin van het seizoen is door de technisch manager Danny Blind gezegd dat iedere speler een kans krijgt dit seizoen, ik dus ook. En ik ben de hele week op trainingskamp in De Lutte geweest. Ik ben niet bezig met andere clubs.”, aldus Leonardo, die liet weten ook in de spits te kunnen spelen, zoals hij al in enkele oefenduels heeft gedaan: “Ik kan daar spelen. Maar het liefst krijg ik een vrije rol, dan ben ik op mijn best.”

Over zijn positie op het veld maakt hij zich ook weinig zorgen. In de oefenwedstrijden die Ajax vorige week speelde tegen Noordwijk, Germanicus en Excelsior 31 werd hij veel als spits opgesteld. Ook in Zwolle, tegen het gelegenheidsteam van Jaap Stam stond hij op die positie. Hij vocht er enkele stevige duels uit met de gespierde hoofdpersoon van de avond. In totaal pikte Leonardo in de voorbereiding twee doelpunten mee. ,,Ik kan daar spelen,’’ zegt Leonardo. ,,Maar het liefst krijg ik een vrije rol, dan ben ik op mijn best.’’

Leonardo ziet Ajax dit seizoen wel kampioen worden. Hij noemt de aanval van de club zonder schroom de sterkste van Nederland. ,,Ik denk dat Ajax kampioen wordt. Met Miralem Sulejmani, Dario Cvitanich en Ismail Aissati erbij zit het wel goed. Die jongens kunnen er wat van. De aanval is de beste van Nederland, beter dan die van PSV en Feyenoord. Wie vindt dat nou niet? Er zijn veel spelers in de selectie die aanvallend veel kunnen brengen. Er is veel concurrentie ja, maar dat is goed. De aankopen zullen zich de eerste weken nog moeten aanpassen maar dat gaat goed komen. Samen met die paar jongens van Jong Ajax erbij heeft de club voor dit seizoen een topselectie.’’

Related posts