‘Keje Molenaar staat te trappelen om bij Ajax aan de slag te gaan’

‘Keje Molenaar voldoet volledig aan het geschetste profiel van de ideale Algemeen Directeur uit het rapport van de commissie Coronel en staat te trappelen om te beginnen bij Ajax’. Dat stelt Wilfred Genee in zijn column in het Algemeen Dagblad vandaag. Genee bekritiseerd de geloofwaardigheid van Coronel in zijn column: ‘Hoe geloofwaardig ben je wanneer je als voorzitter van een commissie een vernietigend rapport schrijft over een voetbalclub om er vervolgens doodleuk zelf voorzitter te worden?’

Genee vervolgt: ‘In dat rapport bepaal je uitdrukkelijk dat de trainer zelf zijn staf niet mag samenstellen; hetgeen prompt wel gebeurt. Bovendien stel je als belangrijkste voorwaarde dat een algemeen directeur met een rijk voetbalverleden het boegbeeld van de club moet worden. Niet veel later benoem je – ad-interim weliswaar – iemand die zijn sporen vooral in het wielrennen en het zeilen heeft verdiend. In hoeverre is je geloofwaardigheid dan in het geding?’

Plan ligt klaar
Er ligt, volgens Genee, ook een heel plan klaar mocht Huntelaar onverhoopt toch vertrekken. ‘Liever laat men in Amsterdam de spits over twee jaar transfervrij de deur uit lopen. Als hij er de komende twee jaar maar wel 30 per seizoen in schiet’ , zo stelt Genee.

Lees hier de volledige column

Zie ook de eerdere berichten:
22-07-2008: ‘Benoeming Keje Molenaar op handen. Eerste gesprekken al plaats gevonden’
03-03-2008: Cruijff wil Molenaar als algemeen directeur maar wil Molenaar zelf wel’
22-10-2007: Molenaar ambieert geen topfunctie bij Ajax en pleit voor komst Van Basten
12-10-2007: ‘Molenaar belangrijkste gegadigde om Jaakke op te volgen’

Related posts