Dick Jol: ‘KNVB is respectloos’

Dick Jol nam zaterdag afscheid van het profvoetbal, maar bij de KNVB schonk men daar geen aandacht aan. Respectloos, vindt de 52-jarige scheidsrechter. “Geen handdruk, geen bloemetje. Er was niemand van de KNVB. Ik heb zelfs geen belletje, mailtje of brief ontvangen. En dat vind ik respectloos”, zegt de Hagenaar.

Afgelopen zaterdag werd Jol bij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam, wel door anderen in het zonnetje gezet. ‘Vanuit Amsterdam kreeg ik een schaal met daarin ‘Klasse, karakter en kunde. Respectvol adieu van AFC Ajax. Sparta stuurde eveneens een schaal en van Jaap Stam kreeg ik een schitterend shirt’. Carlo Ancelotti zei in zijn beste Engels: ‘Doodzonde, weer een topscheidsrechter weg. ‘Prachtig toch?’

Vanwege een verschil van inzicht met de KNVB neemt Jol vervroegd afscheid. Jol legt uit: ‘Het vooruitzicht was dat ik het merendeel van de wedstrijden in de eerste divisie zou fluiten en daar paste ik voor. Wat me het meest stoorde, was dat in Zeist de vrijheid van meningsuiting in gevaar kwam. En ik denk niet, dat dit kan in Nederland’.

Zijn werkgever schitterde door afwezigheid, maar Jol kijkt er niet meer van op. ‘Eigenlijk ben ik niet eens verbaasd. Dat was ik nooit. Ik wist dat er in Zeist werkelijk alles kon gebeuren. Maar teleurgesteld ben ik wel, ja’.

Related posts